CENTRUL DE PELERINAJ „SFINŢII ÎMPĂRAŢI CONSTANTIN ŞI ELENA“

null

Înaltpreasfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a sfinţit şi inaugurat ieri, 20 februarie 2014, noul Centru de pelerinaj „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ al eparhiei şi un nou magazin de cărţi şi obiecte bisericeşti în municipiul Buzău. La slujba de sfinţire au participat consilieri eparhiali, protopopi, dar şi persoane care au sprijinit renovarea şi amenajarea spaţiilor pentru cele două aşezăminte ale eparhiei.

Centrul de pelerinaj „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ funcţionează în cadrul Sectorului social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei şi este situat, la fel ca şi noul magazin de obiecte bisericeşti, în sediul Protopopiatului Buzău II din apropierea Centrului eparhial.

Prin intermediul acestui centru de pelerinaj, credincioşii din cele două judeţe, Buzău şi Vrancea, pot participa la pelerinaje de zidire duhovnicească la diferite mănăstiri şi locuri încărcate de sfinţenie şi istorie din România, Grecia, Sfântul Munte Athos, precum şi la Locurile Sfinte din Israel. În călătoriile lor duhovniceşti, pelerinii vor beneficia de asistenţă religioasă oferită de un preot însoţitor şi de o prezentare amănunţită cu privire la tradiţiile, obiceiurile şi istoria locului, realizată de un ghid profesionist.

Comments are closed.