PELERINAJ ISRAEL: 16 – 21 APRILIE 2014

ARHIEPISCOPIA BUZĂULUI ȘI VRANCEI
CENTRUL DE PELERINAJE “SFINȚII ÎMPĂRAȚI CONSTANTIN ȘI ELENA”

null
www.old.pelerinajebzvn.ro
TEL/FAX: 0338401594
TEL. MOBIL: 0732320169
ADRESA: STR. OBOR NR. 2, BUZAU
Mail: contact@old.pelerinajebzvn.ro

16 – 21 APRILIE 2014, SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI la Ierusalim, Pelerinaj în ȚARA SFÂNTĂ ZBOR din BUCUREȘTI
Preţ: 745 Euro

Ziua I:
Plecarea din București la ora 7.30(16 aprilie 2014), decolare din Bucureşti la ora 10.45 şi sosire pe Aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv la ora 13.40. Deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, splendid oraş-port la Mediterană, al treilea oraş ca mărime din Israel, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vizitarea Mănăstirii Stela Maris (Steaua Mării), cu altarul deasupra peşterii Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul şi apoi vom privi Templul Cultului Bahai cu grădinile pe terase suspendate – sit Patrimoniu UNESCO, superioare grădinilor de la Versailles. Părăsim Haifa şi ne îndreptam spre Tiberias. Cazare şi cină Hotel de 4* în Tiberias.

Ziua II:
Mic dejun. Deplasare la Cana – vizitarea bisericii unde a avut loc prima minune din Galileia: transformarea apei în vin. Nazaret, vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire, cea mai mare construcţie de cult din Orientul apropiat şi a bisericii ortodoxe a Bunei Vestiri cu izvorul Mariei. Continuăm cu Muntele Tabor. Vizitarea bisericii ortodoxe ridicată pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Faţă. Deplasare la Muntele Fericirilor, vizitarea bisericii. Tabgha, locul unde Iisus a săvârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor. Capernaum, oraş denumit şi „Cetatea Domnului”, (vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sf.Petru). Opţional şi în funcţie de timp – plimbare cu o copie a „bărcii lui Iisus”, pe apele Mării Galileii şi vizită la Caprice-fabrica de aur şi diamante. Cină şi cazare în Tiberias.

Ziua III:
Mic dejun. Deplasare spre Ierihon. Intrăm în oraşul Ierihon, apoi urmează vizită la biserica ortodoxă unde vom vedea Dudul lui Zaheu, Biserica şi Căminul românesc de la Ierihon. Coborâm la Râul Iordan, vizităm Mănăstirea Sf.Gherasim de la Iordan. Trecem pe lângă Qumran (vechiul centru al Esenienilor), cu o scurtă oprire la magazinul de produse cosmetice de la Marea Moartă. Bethleem, vizitarea bisericii orodoxe şi a criptei unde S-a născut Domnul Hristos, apoi a bisericii romano catolice Sf.Ecaterina şi Grota Laptelui. Continuarea drumului în deşert cu minibuze arabe până la Mănăstirea Sf.Sava şi Mănăstirea Sf.Teodosie,. Cină şi cazare în Bethlehem la Hotel de 4*.

Ziua IV:
Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Măslinilor, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăţi. Vizitarea Mănăstirii ruse Eleon, a Bisericii Pater Noster (Tatăl nostru), a Bisericii Dominus Flevit (Domnul a plâns), Grădina Ghetimani cu Biserica Naţiunilor, Biserica Mormântului Maicii Domnului şi Peştera Ghesimani. Vom intra în Cetatea Sfântă prin Poarta Sf. Ştefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa( Drumul Crucii) cu cele 14 locuri în care s-a oprit Domnul până la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, închinare la Piatra Ungerii, vizitarea paracliselor sfinte.Vizită la Biserica românească din Ierusalim. Cină şi cazare la Bethleem la Hotel de 4*.

Ziua V:
Trezire matinală pentru participarea la ceremonia Venirii Sfintei Lumini în Biserica Sfântului Mormânt.
Ora 03:00 (opţional) deplasare cu autocarul la una din Porţile Cetăţii Sfinte pentru a încerca intrarea în incinta Cetăţii şi în apropierea Sf. Mormânt (datorită numărului mare de pelerini, NU se garantează accesul în zona Sfintei Biserici). Program liber în zona Cetăţii Sfinte.
Ora 15:00 – După venirea Sfintei Lumini, întâlnire la Poarta Jaffa pentru deplasare pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului şi Foişorul „Cina cea de Taină” şi mormântul marelui rege David. Vizită la zidul Plângerii. Cină şi cazare la hotel de 4* în Betlehem.
Ora 23:30 (Opţional) – Participarea la Sfânta Liturghie de Paşte de la miezul nopţii la Biserica Românească din Ierusalim.

Ziua VI:
Mic dejun. Vizită de despărţire la Sf. Mormânt şi program liber în Cetatea Sfântă. Deplasare la Lod-antica Lida, unde se află biserica şi mormântul Sf.Gheorghe, biserica ortodoxă-grecească de la Iope şi apoi spre aeroportul Ben Gurion. Decolare ora 18.10, aterizare la Bucuresti ora 21.00.

Preţul include:
– Bilete de avion Bucureşti – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Bucureşti;
– Taxe de aeroport;
– Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
– Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
– 5 nopţi cazare la hotel de 4* în Tiberias (2 nopţi), Betlehem (3 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina
– 6 zile demi-pensiune (mic dejun şi cină);
– Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Capernaum, Ierihon, Betlehem, Gradina Ghetzimani şi taxi pentru Muntele Tabor);
– Autocar 3* pentru transport în Israel pe toată durata programului;
– Ghid evreu de naţionalitate română în Israel;
– Preot însoţitor pentru grup;

Pretul nu include:
– Tips-uri (30 €) – (se achită în Israel);
– Asigurarea medicală de sănătate la orice vârstă 37 lei
– Transportul de la Cluj la aeroportul Otopeni – Bucureşti.

Acte necesare:
– Paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării

Nota:
– În funcţie de măsurile de securitate, programul poate fi modificat, ca ordine de desfăşurare, sau înlocui unele obiective şi hoteluri.

PERSOANA DE CONTACT: 0732 320 169 – BANU VALENTIN

Comments are closed.