PELERINAJ ISRAEL: 27 OCTOMBRIE – 02 NOIEMBRIE 2014

ARHIEPISCOPIA BUZĂULUI ȘI VRANCEI
CENTRUL DE PELERINAJE “SFINȚII ÎMPĂRAȚI CONSTANTIN ȘI ELENA”

null
www.old.pelerinajebzvn.ro
TEL/FAX: 0338401594
TEL. MOBIL: 0732320169
ADRESA: STR. OBOR NR. 2, BUZAU
Mail: contact@old.pelerinajebzvn.ro

PROGRAM ȚARA SFÂNTĂ
(7 zile \ 6 nopți)
PREȚ 690 EURO
27 Octombrie – 02 Noiembrie 2014

Ziua 1a – Plecarea din București cursa EL-AL, LY-574 ora 12:00, sosire pe Aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv-la ora 14:35. Ne îndreptăm spre Lida și vizităm Biserica Sfântului Gheorghe unde se află cripta cu mormântul marelui Mucenic, apoi deplasare spre Ein Karem-patria Sf Ioan Botezătorul vizitarea bisericii și a criptei în care s-a născut “cel mai mare om născut dintr-o femeie” plus fantana Fecioarei Maria- Cina și cazare Hotel 4* Shepard BETHLEEM .

Ziua 2a -Mic dejun. BETLEHEM-vizitarea Bisericii Nativitatii și a criptei unde s-a născut Domnul.Biserica catolică Sf.Ecaterina.Grota Laptelui. Continuarea călătoriei în deșert cu minibuse arabe până la Mănăstirea Sfântului Sava și a Sfântului Teodosie plus grota magilor unde se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia mama Sf. Sava, Sf. Evloghia mama Sf. Teodosie și Sf. Teodora mama Sf. Cosma si Damian, apoi vizitare Biserica Păstorilor. Cină și cazare Hotel 4* Shepard- BETHLEEM .

Ziua 3a – Mic dejun. Începem ziua urcând pe Muntele Măslinilor, vizitarea Manastirii ruse Eleon plus paraclisul Sf.Ioan Botezătorul, biserica Pater Noster(Tatal nostru), a Bisericii Dominus Flavit (Domnul a plâns), Biserica Națiunilor (Agoniei) din Grădina Getsimani cu Biserica Mormântului Maicii Domnului și Peștera Getsimani. Vom intra în cetatea sfântă prin Poarta Sfântului Stefan (Poarta Leilor). Vizitarea casei în care a locuit Maria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 Stații în care s-a oprit Domnul până la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, Mormântul Sfânt și vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Cina și cazare Hotel 4* Shepard – BETHLEEM.

Ziua 4a – Mic dejun.Vizitarea orasului de vest Ierusalim cu clădirile guvernamentale și clădirea Cnesetului-parlamentul israelian.Vizită pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul –Cina cea de taină (locul primei biserici creștine din lume), Mormântul marelui Rege David. Vizita la Zidul Plângerii.Vizită la Căminul și Biserica românească din Ierusalim. Cină și cazare Hotel 4* Shepard – BETHLEEM.

Ziua 5a – Mic dejun. Deplasare Ierusalim- Coborâm spre Marea Moartă-Intrare gratuită în orașul Ierihon-cel mai vechi oras din lume: vizită la biserica greco-ortodoxă unde vom vedea Dudul lui Zacheu, apoi Biserica și Așezământul românesc de la Ierihon- Privire generală asupra Muntelui Carantania .Continuarea drumului până la Hozeva pentru vizitarea Mănăstirii Sfântul Gheorghe, unde ne vom închina la moaștele Sfântului Ioan Iacob romanul de la Neamț. Închinare la Mănăstirea Sfântului Gherasim de la Iordan unde Maica Domnului a poposit în drumul spre Egipt. Coborâm la Marea Moartă, circa -400metri sub nivelul marii, cel mai jos punct terestru de pe glob și vom ajunge la-Qumran-(vechiul Centru al Esenienilor) la Marea Moartă, scurtă oprire la Magazinul cu produse cosmetice. Baie în Marea Moartă-gratuit la ștrandul Chibutzului Kalia. Deplasare spre Nord spre Galileea,urcând pe Valea Iordanului. Popas la Yardenit-vizita la locul amenajat al botezului.Cina și cazarea în orasul Tiberias, hotel Bali 4*.

Ziua 6a – Mic dejun.Deplasare la Cana,vizită la biserica ortodoxă aflată pe locul casei lui Simion Cananitul unde a avut loc prima minune din Galileea, transformarea apei în vin. Nazaret.Vizitarea Bisericii ortodoxe Sfântul Gavriil cu izvorul Mariei-Biserica pictată de Frații Morosanu în anul 1977.Vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire, cea mai mare construcție de cult din Orientul Apropiat și atelierul Dreptului Iosif – deplasare spre Capernaum-Cetatea Domnului, Tabha unde Iisus a săvârșit minunea înmulțirii a 5 pâini și 2 pești. Muntele Fericirilor cu vizitarea bisericii.
Opțional, în funcție de timp, plimbare cu o copie a ” bărcii lui Isus” pe apele marii Galilee și vizită la Capris-fabrica de aur și diamante. Cină și cazare în Tiberias hotel Bali 4*.

Ziua 7a – Mic dejun.Părăsim Tiberias și ne îndreptăm spre Muntele Tabor-vizitarea bisericii ortodoxe aflate pe locul schimbării la fața. HAIFA, splendid oras-port la marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel.Vom privi Templul cultului Bahai,cu gradinile suspendate pe terase-etajate, superioare gradinilor de la Versailles.Vom vizită Biserica Stela Maris-Steaua Marii,cu grota Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul. Tur al cetății Jaffa, cel mai vechi port din lume.
Părăsim Haifa și ne îndreptăm pe coasta Mediteranei spre Aeroportul internațional Ben Gurion pentru decolarea spre București la ora 19:40 (cursa EL-AL-LY-571), încărcați de emoții și multumiri că ați vizitat Țara Sfântă, și ați mers pe “Pe urmele lui Iisus”.

PREŢUL INCLUDE:
• Bilete de avion Bucureşti – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Bucureşti;
• Taxe de aeroport;
• Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
• Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
• 6 nopţi cazare la hoteluri de 4* în Tiberias (2 nopţi), Bethlehem (4 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina; (mic dejun şi cină – bufet suedez);
• Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Ghetzimani, Capernaum, Ierihon, Betlehem şi taxi pentru Muntele Tabor și la Sfântul Sava);
• Autocar 3* pentru transport în Israel pe toată durata programului;
• Ghid evreu de naţionalitate română în Israel;
• Preot însoţitor pentru grup;

PRETUL NU INCLUDE:
• Tips pentru ghid, șofer, personal hotelier – (35 euro) care se plăteşte reprezentantului agenţiei
• Asigurarea medicală de sănătate
• Opțional croaziera pe Marea Galileei pret 10 euro

ACTE NECESARE:
• Paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării

CONDITII DE INSCRIERE:
• Avans de 250 euro
• Iar restul din totalul de 690 euro respectiv suma de 440 euro, de achitat până la 20 OCTOMBRIE 2014
• Copie dupa pasaport și copie după CI / Buletin

CONDITII DE RETRAGERE:
– În condițiile de retragere într-un interval calendaristic de 20 zile înainte de data plecării, turistul va primi mai putin cu 80% din prețul pachetului.
– În condițiile de retragere într-un interval mai mic sau egal cu 15 zile calendaristice înainte de data plecării, turistul nu va mai primi niciun procent din prețul pachetului.

NOTĂ:
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
• Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
• Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
• Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
• Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
• Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, cu 24/h inainte de plecarea in pelerinaj.
• ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).

PERSOANA DE CONTACT: 0732320169 – BANU VALENTIN-ALEXANDRU DIRECTOR CENTRUL DE PELERINAJE

1 Comment