PELERINAJ ISRAEL – IORDANIA – EGIPT – 19 – 28 APRILIE 2015

  ARHIEPISCOPIA BUZĂULUI ȘI VRANCEI
  CENTRUL DE PELERINAJE SFINȚII ÎMPĂRAȚI
  CONSTANTIN ȘI ELENA

  null
  WWW.old.pelerinajebzvn.ro
  TEL/FAX: 0338401594
  TEL. MOBIL: 0732320169
  ADRESA: STR. OBOR NR. 2, BUZAU
  Mail: contact@old.pelerinajebzvn.ro
  PROGRAM ȚARA SFÂNTĂ
  IORDANIA – EGIPT
  19 – 28 APRILIE 2015
  (10 zile \ 9 nopți)
  PREȚ 1100 EURO
  ZIUA 1. Decolare din Romania spre Israel, zbor EL-AL 19/04 LY 574 10:45, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 13:25, transfer la Tel Aviv. Vizitarea celui mai cosmopolit oras al Israelului, cu oprire la principalele obiective. Vizita in Cetatea Jaffa cu biserica Sf. Mihail si Sf. Petru. Deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, oraş la poalele Muntelui Carmel. Vizitarea Mănăstirii Stela Maris, şi vom privi “Grădinile suspendate” Bahai, superioare gradinilor de la Versail. Părăsim Haifa şi ne îndreptam spre Tiberias. Cazare şi cină în Tiberias-Hotel 4*
  ZIUA 2. Mic dejun. Deplasare la Muntele Tabor. Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicată pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Faţă. Cana Galileii -vizitarea bisericii unde a avut loc prima minune a Domnului – transformarea apei în vin. Nazaret, vizitarea Bisericii Catolice Buna Vestire, ridicată pe locul casei Sf. Ioachim şi Ana şi a Bisericii Ortodoxe Sf. Gavriil, ridicată pe locul izvorului Mariei. Opţional si functie de timp, plimbare cu o copie a “bărcii lui Iisus” pe apele Mării Galileii.Vizita la Capris fabrica de aur si diamante. Cina şi cazare în Tiberias. – Hotel de 4*.
  ZIUA 3. Mic dejun. Deplasare la Capernaum – numit si „Oraşul Domnului”, Tabgha locul unde Iisus a săvârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor, Muntele Fericirilor – locul unde Mântuitorul a rostit Fericirile, Râul Iordan. Ora 13:00-14:00 – Deplasare la Ben She”an (Decapolis), trecând din Israel în Iordania. Vom trece pe lângă Castelul de la Ajlun şi ne îndreptăm spre Aman, capitala Iordaniei, numită în antichitate Philadelphia. Tur panoramic al oraşului Aman cu Citadela, Amfiteatrul roman cu 6000 de locuri, zonele noi moderne şi vizită în oraşul vechi. Cină şi cazare în hotel de 3*.
  ZIUA 4. Mic dejun. Deplasare la Mabada-oraşul mozaicurilor pentru a vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gheorghe, cuprinzând un mare mozaic cu cea mai veche hartă a Ţării Sfinte cu centrul la Ierusalim. Apoi vom vizita Muntele Nebo de unde Moise a văzut Pământul Făgăduinţei si continuarea drumului spre Petra. Cină şi cazare în Petra hotel de 3*.
  ZIUA 5. Mic dejun, Petra. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor. Ne vom opri în special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek şi Amfiteatrul. Petra a fost inclusă prin vot universal în anul 2007 în rândul celor 7 minuni ale lumi antice şi moderne. Părăsim Petra şi trecând peste Valea lui Moise, Deplasare spre Aqba orasul de port in sudul Iordania, trecând din Iordania în Israel in orasul Eilat, trecerea granitei in Peninsula Sinai-Egipt. Cazare si cina Hotel in Nuwiba/Taba.
  ZIUA 6. Zi libera de plaja si odihna la Mare Rosie, seara la ora 23:00 urcare pe Muntele Sinai, in locul unde Moise a primit Tablele legii mozaice. Calatorie de-alungul litoralului egiptean spre Manastirea Sfinta Ecaterina (construita de Imparatul bizantin Justinian cel Mare in anul 550-551), unde Moise a vorbit cu Dumnezeu. Cazare si cina la in Hotel in Nuwiba/Taba.
  ZIUA 7. Mic dejun la Hotel. Trecerea granitei in Israel – Eilat. Continuam spre Eilat – Optinal – Vizitarea Observatorului si a Recifului de corali, tur de oras, deplasare spre Statiunea Ein Bokek la Marea Moarta, baie in Marea Moarta. Deplasare spre valea Iordanului şi vom vizita locul botezului lui Iisus, apoi ne îndreptăm spre graniţă şi vom trece în Israel în dreptul oraşului Ierihon- Prima oprire va fi la Qumran, langa Marea Moarta. Scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice. Intrare în oraşul Ierihon- cel mai vechi oraş din lume. vizită la “Dudul lui Zacheu” şi la Asezamantul Româneasc. Vizita Manastirea Sf.Gheorghe de la Hozeva cu moastele Sf. Ioan Romanul de la Neamt. Cină şi cazare hotel 4* in Betleehem.
  ZIUA 8. Mic dejun. Bethleem. Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicată pe locul nasterii Domnul, apoi a Bisericii Catolice şi Grota celor 14,000 de prunci ucişi. Continuarea drumului cu minibuze arabe pana la Manastirea Sf.Sava si Sf.Teodosie. Vizita pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul “Cinei celei de Taine” si Mormantul regelui David şi Zidul Plângerii. Cină şi cazare hotel 4* in Betleehem.
  ZIUA 9. Mic dejun. Incepem ziua urcand pe Muntele Maslinilor, vizitarea Manastirii ruse Eleon, Bisericii Pater Noster(Tatal nostru), a Bisericii Dominus Flavit (Domnul a plans), Biserica Natiunilor (Agoniei) din Gradina Getsimani cu Biserica Mormantului Maicii Domnului si Pestera Getsimani. Vom intra in cetate prin Poarta Sf. Stefan (Poarta Leilor). Vizitarea casei in care a locuit Maria in Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 Statii in care s-a oprit Domnul pana la Sfantul Mormant. Urcare pe Golgota, Piatra ungerii, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Cină şi cazare hotel 4* in Betleehem.
  ZIUA 10. Mic dejun. Vizita de despartire la Sfantul Mormant. Deplasare la Ein Karem- patria Sf. Ioan Botezătorul, unde vom vizita Biserica Sf.Ioan ridicată pe locul naşterii Sf. Ioan Botezătorul şi Fântâna Fecioarei Maria. Continuăm drumul nostru spre Lida, unde vom vizita Biserica Sf.Gheorghe şi apoi ne deplasăm la Aeroportul Ben Gurion, zbor 28/04 LY 571 18:05, sosire 20:55 la Bucureti.
  PREŢUL INCLUDE:
  • Bilete de avion Bucureşti – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Bucureşti;
  • Taxe de aeroport;
  • Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
  • Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
  • taxa trecere granite Israel-Egipt
  • viza egipteana
  • taxa de intrare si iesire din Iordania
  • 9 nopţi cazare la hoteluri de 3* si 4* în Tiberias (2 nopţi), Bethlehem (3 nopţi), Iordania (2 nopti), Egipt (2 nopti) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel, Palestina, Iordania si Egipt; (mic dejun şi cină – bufet suedez);
  • Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Ghetzimani, Capernaum, Ierihon, Betlehem şi taxi pentru Muntele Tabor și la Sfântul Sava + obiectivele turistice si religioase din Egipt (complex turistic Sf. Ecaterina) si Iordania (Petra);
  • Autocar 3* pentru transport în Israel, Iordania si Egipt pe toată durata programului;
  • Ghid de naţionalitate română în Israel, Iordania si Egipt;
  PRETUL NU INCLUDE:
  • Tips pentru ghizi, șoferi, personal hotelier – 20 euro Israel, 20 euro Iordania, 20 euro Egipt, care se plăteşte reprezentantului agenţiei
  • Asigurarea medicală de sănătate
  • Opțional croaziera pe Marea Galileei pret 10 euro
  ACTE NECESARE:
  • Paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării
  CONDITII DE INSCRIERE:
  • Avans minim 300 euro
  • Copie dupa pasaport și copie după CI / Buletin
  CONDITII DE RETRAGERE:
  – În condițiile de retragere într-un interval calendaristic de 20 zile înainte de data plecării, turistul va primi mai putin cu 80% din prețul pachetului.
  – În condițiile de retragere într-un interval mai mic sau egal cu 15 zile calendaristice înainte de data plecării, turistul nu va mai primi niciun procent din prețul pachetului.
  NOTĂ:
  • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
  • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
  • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
  • Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
  • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
  • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
  • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
  • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
  • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
  • Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, cu 24/h inainte de plecarea in pelerinaj.
  ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).

Comments are closed.