PROGRAM ISRAEL – BOBOTEAZĂ – 16 – 22 IANUARIE 2015

ARHIEPISCOPIA BUZĂULUI ȘI VRANCEI
CENTRUL DE PELERINAJE SFINȚII ÎMPĂRAȚI
CONSTANTIN ȘI ELENA

null
WWW.old.pelerinajebzvn.ro
TEL/FAX: 0338401594
TEL. MOBIL: 0732320169
ADRESA: STR. OBOR NR. 2, BUZAU
Mail: contact@old.pelerinajebzvn.ro

PROGRAM ȚARA SFÂNTĂ
BOBOTEAZĂ
(7 zile \ 6 nopți)
PREȚ 700 EURO
16-22 Ianuarie 2015

Ziua 1 (16.01.2015): BUCURESTI- BETHLEEM
Intalnire la Aeroportul International Otopeni “Henri Coanda”, ora 08:00, cu reprezentantul agentiei organizatoare. Dupa formalitatile vamale, imbarcare cursa El Al cu destinatia Tel Aviv (11:05), aterizare aeroportul Ben Gurion (ora 13:40). Vizită la Ein Karem, patria Sfântul Ioan Botezătorul – ‘’cel mai mare om nascut de o femeie ‘’, vizitarea Bisericii Sfântul Ioan si a Fântânii Fecioarei Maria. Cazare la Hotel Shephard 4*(similar) in Bethleem.

Ziua 2 (17.01.2015): BETHLEEM – IERUSALIM-IERIHON
Mic dejun. Deplasare Ierihon- Intrare in orasul Ierihon (cel mai vechi oras din lume), vizita la Biserica greco-ortodoxa cu “Dudul lui Zacheu” si la Biserica și așezământul romanesc de la Ierihon. Privire spre Muntele Carantania, cu vedere spre Manastirii Sf. Gheorghe, unde Mantuitorul a fost ispitit de Diavol! Vizitarea Manastirii Sf. Ghersalim de la Iordan. Continuam drumul spre Hozeva, panorama cu Manastirea Sf. Gheorghe, unde se afla Moastele Sf. Iacob Romanul de la Neamt, ”Hozevitul”. Marea Moarta (-400m, cea mai joasă mare de pe glob). Scurtă pauza la magazinul cu produse cosmetice&restaurant autoservire de la Qumran (vechiul Centru al Esenienilor) la Marea Moarta. In functie de timp si temperatura, scurta oprire (40 minute) la strandul chibutzului Kalia de la Marea Moarta. Reintoarcere la hotel in Bethlehem. Cină şi cazare.

Ziua 3 (18.01.2015): BETHLEEM
Mic dejun. Coboram spre Râul Iordan, pentru a participa la Ceremonia care se desfăşoară în prezenţa Patriarhului greco-ortodox, în ajunul Bobotezei (Aghiasma mare, aruncarea crucii, zborul celor 3 porumbei albi, etc). Vizită BETHLEEM – vizitarea Bisericii Ortodoxe şi a Criptei unde S-a Născut Domnul. Vizitarea Bisericii Catolice Sfânta Ecaterina si a Grotei Laptelui. Depasare in pustiu in zona “Campului pastorilor”. Continuarea drumului in desertul Iudeii cu microbuze arabe pentru vizitarea Manastirilor Sfantul Teodosie (sec.VI) si Sf. Sava cel Sfintit (sec.V). Ierusalim. Vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina cea de Taina, Mormântul Regelui David – Zidul Plângerii. Cină şi cazare la hotel in Bethleem.

Ziua 4 (19.01.2015): IERUSALIM
Mic dejun. Incepem pelerinajul urcand pe Muntele Scopus, vom vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăti. Vizită la biserica Pater Noster (Tatăl nostru), la Biserica Dintr-o Lacrima si la Grădina Getsimani cu Biserica Naţiunilor, Biserica Mormântul Maicii Domnului. Vom intra în cetate prin Poarta Sf. Stefan. Vizitarea casei în care a locuit Maria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 staţii în care s-a oprit Domnul pâna la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii. Vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Vizita la Biserica si așezământul Romanesc din Ierusalim. Cina şi cazare la hotel in Bethleem.

Ziua 5 (20.01.2015): IERUSALIM – TIBERIAS
Mic dejun. Parasim Ierusalimul si ne indreptăm spre nordul tarii spre Galileea. Vizitarea Biserici Ortodoxe Sfantul Gavril din Nazaret, cu izvorul Fecioarei Maria. Vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire (cea mai mare construcţie de cult din Orientul apropiat). Vizita în satul Cana, vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicate pe locul casei lui Simion Cananitul, unde Iisus a facut prima minune, cea a transformării apei în vin. Muntele Tabor. Vizitarea Manastirii/Bisericii Ortodoxe ridicate pe locul unde s-a petrecut “Schimbarea la Fata”. Transfer cu microbuze arabe . Cazare şi cina în orasul Tiberias, Hotel 4*.

Ziua 6(21.01.2015): TIBERIAS – CAPERNAUM – TIBERIAS
Mic dejun. Plecarea spre Capernaum, oraş denumit şi “Cetatea Domnului” (vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sf. Petru), Tabgha (unde Iisus a savârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor), Muntele Fericirilor, vizitarea Bisericii Catolice. Râul Iordan – Chibutz Yardenit (“locul amenajat al Botezului”). Capris (optional) – fabrica de aur si diamante din Tiberias. Cina şi cazare în Tiberias, la hotel 4*.

Ziua 7 (22.01.2015): TIBERIAS- HAIFA-TEL AVIV
Mic dejun.Plecare spre oraşul Haifa, splendid oraş-port la Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom privi Templul cultului Bahai, cu grădinile pe terase suspendate.Vizitarea bisericii Mănăstirii Carmelite Stela Maris (Steaua Mării). Spre Tel Aviv, pe şoseaua de coastă. Scurt tur autocar al celui mai cosmopolit oraş al Israelului. Vizita in cetatea Jaffa, la Biserica greco-ortodoxa Sf.Mihail si Biserica Sf.Petru (catolica). Ora 14:00, deplasare spre Aeroportul international Ben Gurion pentru formalităţile de plecare spre ţară. Ora 17:40 decolarea aeronavei EL AL spre Bucuresti. Sosire la ora 20:55.

Preţul include:
• Bilete de avion Bucureşti – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Bucureşti;
• Taxe de aeroport;
• Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
• Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
• 6 nopţi cazare la hoteluri de 4* în Tiberias (2 nopţi), Bethlehem (4 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina; (mic dejun şi cină – bufet suedez);
• Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Ghetzimani, Capernaum, Ierihon, Betlehem şi taxi pentru Muntele Tabor și la Sfântul Sava);
• Autocar 3* pentru transport în Israel pe toată durata programului;
• Ghid evreu de naţionalitate română în Israel;
Pretul nu include:
• Tips pentru ghid, șofer, personal hotelier – (35 euro) care se plăteşte reprezentantului agenţiei
• Asigurarea medicală de sănătate

Acte necesare:
• Paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării
CONDITII DE INSCRIERE:
• Avans de 250 euro
• Copie dupa pasaport și copie după CI / Buletin
CONDITII DE RETRAGERE:
– În condițiile de retragere într-un interval calendaristic de 20 zile înainte de data plecării, turistul va primi mai putin cu 80% din prețul pachetului.
– În condițiile de retragere într-un interval mai mic sau egal cu 15 zile calendaristice înainte de data plecării, turistul nu va mai primi niciun procent din prețul pachetului.

NOTĂ:
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
• Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
• Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
• Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
• Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
• Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, cu 24/h inainte de plecarea in pelerinaj.
• ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).

2 Comments