(FOCȘANI) PELERINAJ ISRAEL (BOBOTEAZĂ) 16 – 21 IANUARIE 2017

ARHIEPISCOPIA BUZĂULUI ȘI VRANCEI
CENTRUL DE PELERINAJE SFINȚII ÎMPĂRAȚI
CONSTANTIN ȘI ELENA

null
WWW.old.pelerinajebzvn.ro
TEL/FAX: 0338401594
TEL. MOBIL: 0758 888 900
ADRESA: STR. LEOPOLDINA BĂLĂNUȚĂ, NR.1, FOCȘANI
Mail: contact.focsani@old.pelerinajebzvn.ro

PELERINAJ ȚARA SFÂNTĂ
BOBOTEAZĂ
(6 zile \ 5 nopți)
PREȚ 615 EURO
16-21 Ianuarie 2017

  Ziua 1 (16.01.2017): BUCURESTI- BETHLEEM
  Intalnire la Aeroportul International Otopeni “Henri Coanda”, ora 08:30, cu reprezentantul agentiei organizatoare. Dupa formalitatile vamale, imbarcare cursa El Al cu destinatia Tel Aviv (11:00), aterizare aeroportul Ben Gurion (ora 13:35). Vizită la Ein Karem, patria Sfântul Ioan Botezătorul – ‘’cel mai mare om nascut de o femeie ‘’, vizitarea Bisericii Sfântul Ioan si a Fântânii Fecioarei Maria. Cazare la Hotel in Bethleem.
  Ziua 2 (17.01.2017):BETHLEEM – IERUSALIM
  Începem pelerinajul urcând pe Muntele Scopus, intrare de la Biserica rusească Eleon de pe Muntele Măslinilor, vom vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăti. Vizită la biserica Pater Noster (Tatăl nostru), la Biserica Dominus Flevit și la Grădina Getsimani cu Biserica Naţiunilor, Biserica – Mormântul Maicii Domnului. Vom intra în cetate prin Poarta Sfântul Stefan. Vizitarea casei în care a locuit Fecioara Maria în Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele “14 staţii” în care s-a oprit Domnul pâna la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii. Vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Cina şi cazare la hotel în Bethleem.
  Ziua 3 (18.01.2017): IERIHON
  Mic dejun. Intrare în orasul Ierihon (cel mai vechi oraș din lume), vizită la Biserica greco-ortodoxă “Dudul lui Zaheu” și la Așezământul românesc de la Ierihon. Privire spre Muntele Carantania, cu panorama Mănăstirii Sfântul Gheorghe, unde Mantuitorul a fost ispitit de diavol! Continuăm drumul la Hozeva, panoramă spre Mănăstirea Sfântului Gheorghe, unde se afla Moaștele Sfântului Iacob Românul de la Neamț – ”Hozevitul”, Coborâm spre Râul Iordan, pentru a participa la Ceremonia care se desfăşoară în prezenţa Patriarhului Ortodox, în ajunul Bobotezei (Aghiasma mare, aruncarea crucii, zborul celor 3 porumbei albi, etc). Cina şi cazare la hotel în Bethleem.
  Ziua 4 (19.01.2017):BETHLEEM
  Mic dejun. Vizită BETHLEEM – vizitarea Bisericii Ortodoxe şi a Criptei unde S-a Născut Domnul. Vizitarea Bisericii Catolice Sfânta Ecaterina si a Grotei Laptelui. Depasare in pustiu in zona “Câmpului pastorilor”. Continuarea drumului în deșertul Iudeii cu microbuze arabe pentru vizitarea Mănăstirilor Sfântul Teodosie (sec.VI) și Sfântul Sava cel Sfințit (sec.V). Ierusalim – Vizită pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul – Cina cea de Taină, Mormântul Regelui David – Zidul Plângerii. Cazare şi cina în orasul Tiberias, Hotel 4*.
  Ziua 5 (20.01.2017):NAZARET – TIBERIAS
  Mic dejun. Vizitarea Biserici Ortodoxe Sfântul Gavriil din Nazaret, cu izvorul Fecioarei Maria. Vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire (cea mai mare construcţie de cult din Orientul apropiat). Vizita în satul Cana, a Bisericii Ortodoxe ridicate pe locul casei lui Simion Cananitul unde Mântuitorul a facut prima minune, cea a prefacerii apei în vin. Muntele Tabor. Vizitarea Manastirii/Bisericii Ortodoxe ridicate pe locul unde s-a petrecut “Schimbarea la Față”. Transfer cu microbuze arabe. Cazare şi cină în orasul Tiberias, Hotel 4*.
  Ziua 6 (21.01.2017):TIBERIAS – CAPERNAUM – LIDA
  Mic dejun. Plecarea spre Capernaum, oraş denumit şi “Cetatea Domnului” (vizitarea vestitului loc unde Mântuitorul a predicat, casa Sfântului Petru), Tabgha (unde Mântuitorul a savârşit minunea înmulţirii pâinilor şi a peştilor), Muntele Fericirilor, vizitarea Bisericii Catolice.
  Plecare spre orașul Tel Aviv, pe şoseaua de coastă, scurt tur cu autocarul al celui mai cosmopolit oraş al Israelului. Ne îndreptăm spre Lida și vizităm Biserica Sfântului Gheorghe unde se află cripta cu mormântul Marelui Mucenic, apoi ne îndreptăm spre Aeroportul Ben Gurion pentru decolare spre București la ora 19:40, aterizare ora 22:35 (cursa EL-AL-LY-571), încărcați de emoții și mulțumiri că ați vizitat Țara Sfântă, și ați mers pe “Pe urmele Mântuitorului”.
  Preţul include:
  • Bilete de avion Bucureşti – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Bucureşti;
  • Taxe de aeroport;
  • Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
  • Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
  • 5 nopţi cazare la hoteluri de 4* în Tiberias (2 nopţi), Bethlehem (3 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina; (mic dejun şi cină – bufet suedez);
  • Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Ghetzimani, Capernaum, Ierihon, Betlehem şi taxi pentru Muntele Tabor și la Sfântul Sava);
  • Autocar 3* pentru transport în Israel pe toată durata programului;
  • Ghid evreu de naţionalitate română în Israel;
  • Preot/teolog însoţitor grup;
  PREȚUL NU INCLUDE:
  • Tips pentru ghid, șofer, personal hotelier – (35 euro) care se plăteşte reprezentantului agenţiei
  • Asigurarea medicală de sănătate
  ACTE NECESARE:
  • Paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării
  CONDITII DE INSCRIERE:
  • Avans de 200 euro
  • Copie dupa pasaport și copie după CI / Buletin
  CONDITII DE RETRAGERE:
  – În condițiile de retragere într-un interval calendaristic de 20 zile înainte de data plecării, turistul va primi mai putin cu 80% din prețul pachetului.
  – În condițiile de retragere într-un interval mai mic sau egal cu 15 zile calendaristice înainte de data plecării, turistul nu va mai primi niciun procent din prețul pachetului.
  NOTĂ:
  • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
  • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
  • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
  • Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
  • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
  • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
  • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
  • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
  • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
  • Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, cu 24/h inainte de plecarea in pelerinaj.
  • ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).
  Persoana de contact:0758 888 900 – BETERINGHE ADRIAN

Comments are closed.