PELERINAJ ISRAEL, 14-19 FEBRUARIE 2017

  null
  ARHIEPISCOPIA BUZĂULUI ȘI VRANCEI
  CENTRUL DE PELERINAJE SFINȚII ÎMPĂRAȚI
  CONSTANTIN ȘI ELENA

  WWW.old.pelerinajebzvn.ro
  TEL/FAX: 0338401594
  TEL. MOBIL: 0732 320 169
  ADRESA: Str. Obor, Nr.2, Buzău
  Mail: contact@old.pelerinajebzvn.ro

  PELERINAJ ȚARA SFÂNTĂ
  (6 zile \ 5 nopți)
  PREȚ 670 EURO
  14-19 FEBRUARIE 2017

  Ziua I (14.02.2017)
  Plecare din București cursa EL-AL – LY-574 ora 10:45, sosire pe Aeroportul Ben Gurion, lângă Tel Aviv-la ora 13:45. Ne vom îndrepta către HAIFA, splendid oras-port la marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom privi Templul cultului Bahai, cu gradinile suspendate pe terase-etajate, superioare gradinilor de la Versailles. Vom vizită Biserica Stela Maris-Steaua Marii cu grota Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul. Cină și cazare în Tiberias
  Ziua II (15.02.2017)
  Mic dejun. Deplasare la Cana, vizită la biserica ortodoxă aflată pe locul casei lui Simion Cananitul unde a avut loc prima minune din Galileea, transformarea apei în vin. Continuăm cu Muntele Tabor. Vizitarea bisericii ortodoxe ridicată pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Faţă. Nazaret. Vizitarea Bisericii ortodoxe Sfântul Gavriil cu izvorul Mariei-Biserica pictată de Frații Morosanu în anul 1977. Vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire, cea mai mare construcție de cult din Orientul Mijlociu și atelierul Dreptului Iosif – deplasare spre Capernaum-Cetatea Domnului, Tabha unde Mantuitorul a săvârșit minunea înmulțirii a 5 pâini și 2 pești. Muntele Fericirilor cu vizitarea bisericii.
  Opțional, în funcție de timp, plimbare cu o copie a “bărcii lui Iisus” pe apele marii Galilee. Cină și cazare în Tiberias.
  Ziua III (16.02.2017)
  Mic dejun. Continuarea călătoriei în deșert cu minibuse arabe până la Mănăstirea Sfântului Sava și a Sfântului Teodosie, plus grota magilor unde se află mormintele Sfinților Teodosie, Sfânta Sofia mama Sfântului Sava, Sfânta Evloghia mama Sfântului Teodosie și Sfânta Teodora mama Sfinților Cosma și Damian, apoi vizitare Biserica Păstorilor – Bisericii Nativitatii și a criptei unde s-a nascut Domnul. Biserica catolică Sfânta Ecaterina. Grota Laptelui. Vizită pe Muntele Sionului la Biserica Adormirii Maicii Domnului și Foișorul –Cina cea de taină, Mormântul marelui Rege David. Cazare și cină Hotel 4* în Betleheem.
  Ziua IV (17.02.2017)
  Mic dejun. Începem pelerinajul urcând pe Muntele Măslinilor, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetăţi. Vizitarea Mănăstirii ruse Eleon, a Bisericii Pater Noster (Tatăl nostru), a Bisericii Dominus Flevit (Domnul a plâns), Grădina Getsimani cu Biserica Naţiunilor, Biserica Mormântului Maicii Domnului şi Peştera Getsimani. Vom intra în Cetatea Sfântă prin Poarta Sfantului Ştefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa cu cele “14 staţii” în care s-a oprit Domnul până la Sfântul Mormânt. Urcare pe Golgota, închinare la Piatra Ungerii, vizitarea paracliselor sfinte. Cină şi cazare la Betlehem la hotel de 4*.
  Ziua V (18.02.2017)
  – Mic dejun. Deplasare la Ierihon cu vizită la biserica ortodoxă unde vom vedea Dudul lui Zaheu, Biserica şi Asezamantul românesc de la Ierihon şi pustia Quarantaniei-panorama. Continuăm drumul la Hozeva şi vizităm Mănăstirea cu moaştele Sfantului Ioan Iacob Românul de la Neamţ. Trecem pe lângă Qumran (vechiul centru al Esenienilor), cu o scurtă oprire la magazinul de produse cosmetice de la Marea Moartă. Opţional, la ora 24:00-deplasare la Sfântul Mormânt pentru a se participa la Sfanta Liturghie de la miezul nopţii. Cină şi cazare la Betlehem hotel 4*.
  Ziua VI (19.02.2017)
  – Mic dejun. Vizită la Ein Karem – patria Sfantului Ioan Botezătorul-cel mai mare om născut de o femeie, vizitarea bisericii Sfantului Ioan şi a Fântânii Fecioarei Maria. Deplasare la Lod – antica Lida, unde se află biserica şi mormântul Sfantului Gheorghe. Ne îndreptăm spre Aeroportul Ben Gurion pentru decolare spre București la ora 17:40, aterizare ora 20:35 (cursa EL-AL-LY-571), încărcați de emoții și mulțumiri că ați vizitat Țara Sfântă, și ați mers pe “Pe urmele lui Hristos”.
  Preţul include:
  • Bilete de avion Bucureşti – Tel-Aviv şi Tel-Aviv – Bucureşti;
  • Taxe de aeroport;
  • Asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;
  • Primire şi transfer de la şi la aeroport la sosire şi plecare în Israel;
  • 5 nopţi cazare la hoteluri de 4* în Tiberias (2 nopţi), Bethlehem (3 nopţi) – categoria hotelurilor este cea oficiala pentru Israel şi Palestina; (mic dejun şi cină – bufet suedez);
  • Taxa de intrare la obiectivele religioase şi turistice din program (Ghetzimani, Capernaum, Ierihon, Betlehem şi taxi pentru Muntele Tabor și la Sfântul Sava);
  • Autocar 3* pentru transport în Israel pe toată durata programului;
  • Ghid evreu de naţionalitate română în Israel;
  • Preot/teolog însoţitor grup;
  PREȚUL NU INCLUDE:
  • Tips pentru ghid, șofer, personal hotelier – (35 euro) care se plăteşte reprezentantului agenţiei
  • Asigurarea medicală de sănătate
  • Opțional croaziera pe Marea Galileei, pret 10 euro
  • Opțional participare la slujba de la Mormântul Sfânt la miezul nopții
  ACTE NECESARE:
  • Paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării
  CONDITII DE INSCRIERE:
  • Avans de 200 euro
  • Copie dupa pasaport
  CONDITII DE RETRAGERE:
  – În condițiile de retragere într-un interval calendaristic de 20 zile înainte de data plecării, turistul va primi mai putin cu 80% din prețul pachetului.
  – În condițiile de retragere într-un interval mai mic sau egal cu 15 zile calendaristice înainte de data plecării, turistul nu va mai primi niciun procent din prețul pachetului.
  NOTĂ:
  • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
  • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
  • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
  • Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
  • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
  • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
  • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
  • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
  • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
  • Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, cu 24/h inainte de plecarea in pelerinaj.
  • ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).
  Persoana de contact:0732 320 169 – BANU VALENTIN

Comments are closed.